Cum sa lucrati cu seturi de date in XML – spatiu de lucru

Home / Resurse / Tutoriale / Cum sa lucrati cu seturi de date in XML – spatiu de lucru

Pentru a incepe sa lucrati cu seturi de date in Latitude App XML – Spatiu de lucru, trebuie mai intai sa incarcati schema XML. Ulterior, puteti incarca seturi de date pe schema respectiva fie in format excel, fie in format xml.

Urmati tutorialul video sau instructiunile de mai jos si incepeti sa lucrati cu propriile seturi de date: convertiti fisierele xml in excel, generati fișiere xml pe baza datelor incluse in sablonul excel.

Pentru a lucra cu seturi de date in aplicatia Latitude, accesati XML – Spatiu de lucru. Aici veti vedea toate schemele utilizate (pentru incarcarea unei scheme XML, consultati tutorialul nostru despre Cum sa incarcati schema XML).

Odata ce o schema este adaugata in XML – Spatiu de lucru, folosind zona Actiuni din dreapta schemei, puteti lucra cu seturi de date, puteti personaliza schema XML sau puteti sterge schema.

Pentru a lucra cu seturi de date, apasati butonul Seturi de date din zona de Actiuni din partea dreapta a ecranului.

Apasand butonul Seturi de date, veti accesa spatiul de lucru pentru seturile de date unde puteti vedea toate seturile de date incarcate pe schema respectiva.

In acest spatiu de lucru puteti personaliza schema XML, puteti descarca sablonul excel care este generat pe baza schemei sau puteti incarca seturi de date.

Seturile de date pot fi incarcate fie in format excel, fie in format xml.

Daca doriti sa incarcati un fisier Excel, fisierul trebuie sa fie in formatul sablonului generat de aplicatia Latitude. Pentru a descarca sablonul, apasati pe butonul Descarca sablon Excel din partea de sus a ecranului. Sablonul excel este salvat automat în folderul Downloads.

Dupa ce completati datele din sablonul excel descarcat, puteti incarca fisierul excel in aplicatia Latitude si puteti genera fisierul xml aferent.

Pentru a incarca fisierul Excel, din acelasi spatiu de lucru pentru seturi de date apasati butonul Incarca set de date din partea de sus a ecranului.

Dupa ce apasati butonul Incarca set de date, alegeti fisierul excel pe care doriti sa il încarcati si veti vedea imediat o caseta de dialog in care puteti alege actiunile pe care doriti sa le efectuati:

Converteste XLSX în XML
Valideaza XML-ul rezultat in DUK Validator
Converteste XML înapoi in XLSX pentru validare suplimentara

 

Bifati actiunile dorite si apoi apasati butonul Salveaza XLSX.

Dupa ce apasati butonul Salveaza XLSX, in spatiul de lucru puteti vedea starea setului de date. Cand Status-ul este Complete din zona Actiuni, puteti descarca fisierul sursa EXCEL, precum si rezultatele procesarii (de exemplu, descarcati validarea in DUK, descarcati fisierul XML rezultat etc.).

Daca doriti sa incarcati un fisier XML, urmati aceiasi pasi ca mai sus. Mai intai, din acelasi spatiu de lucru pentru seturi de date, apasati pe butonul Incarca set de date din partea de sus a ecranului.

Dupa ce apasati butonul Incarca set de date, alegeti fisierul XML pe care doriti sa il incarcati si veti vedea imediat o fereastra in care puteti alege actiunile pe care doriti sa le efectuati:

  • Valideaza XML in DUK Validator
  • Converteste XML în XLSX

Bifati actiunile dorite si apoi apasati butonul Salveaza XML.

Dupa ce apasati butonul Salveaza XML, in spatiul de lucru puteti vedea starea setului de date. Cand Status-ul este Complete din zona Actiuni, puteti descarca fisierul XML sursa, precum si rezultatele procesarii (de exemplu, descarcati validarea in DUK, descarcati fisierul EXCEL rezultat).

Daca aveti probleme cu adaugarea seturilor de date in spatiul dvs. de lucru XML, va rugam sa ne contactati la support@latitude-app.com.

SOLICITA O DEMONSTRATIE

- Va prezentam aplicatia astfel incat sa va ajutam sa intelegeti cum functioneaza

- Raspundem la intrebarile dvs. specifice legate de aplicatie

- Evaluam cum va poate ajuta aplicatia noastra