Cum sa adaugati propria schema XSD in spatiul de lucru XML

Home / Resurse / Tutoriale / Cum sa adaugati propria schema XSD in spatiul de lucru XML

Pentru a incepe sa lucrati cu seturi de date in Latitude App XML – Spatiu de lucru, trebuie mai intai sa incarcati Schema XML. Schema defineste campurile si sintaxa xml-ului cu care veti lucra.

Urmati instructiunile de mai jos pentru a va incarca propria Schema in aplicatia Latitude.

Daca doriti sa lucrati cu o schema care nu este incarcata in Biblioteca noastra de scheme, o puteti importa singur in aplicatie.

Pentru a incarca propria schema, in primul rand trebuie sa aveti schema disponibila. De exemplu, daca sunteti interesat de o schema pentru o declaratie fiscala, ar trebui sa descarcati schema de la autoritatea fiscala care a publicat-o.

Daca aveti în vedere schemele publicate de autoritatile fiscale din Romania, acestea pot fi descarcate de pe site-ul oficial (https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/descarcare_declaratii.htm), dupa cum se poate vedea in captura de ecran din dreapta.

Pentru a adauga propria schema, mergeti la meniul XML – Spatiu de lucru.  Daca nu aveti nicio schema adaugata, veti vedea un mesaj că nu aveti nicio schema XML incarcata.

Pentru a încarca o schema, apasati butonul plus din partea de sus a ecranului.

Acum puteti alege schema dintre cele deja existente in biblioteca de scheme dand click pe butonul din dreapta pentru „Foloseste schema”.

Pentru a va incarca propria schema, dati click pe butonul plus din partea de sus a ecranului (Incarcati schema proprie) si apoi alegeti schema descarcata de pe site-ul autoritatilor fiscale sau orice alta schema pe care o aveti disponibila. Fisierul cu schema ar trebui sa aiba extensia „.xsd”.

Acum schema este adaugata in spatiul de lucru XML.

Veti vedea, de asemenea, un mesaj in partea de jos a ecranului care va notifica ca schema XML a fost adaugata cu succes si, de asemenea, veti primi indrumari despre cum sa lucrati in cadrul schemei. Puteti lucra cu seturi de date, puteti personaliza schema daca doriti sa faceti modificari, cum ar fi includerea unor campuri care sunt optionale sau o puteti sterge.

Schema adaugata este afisata cu o culoare verde deschis în zona XML – Spatiu de lucru si din zona Actiuni din dreapta puteti incepe sa lucrati cu seturi de date pe aceasta schema.

Daca intampinati probleme cu adaugarea schemelor in spatiul de lucru XML , va rugam sa ne contactati la support@latitude-app.com.

SOLICITA O DEMONSTRATIE

- Va prezentam aplicatia astfel incat sa va ajutam sa intelegeti cum functioneaza

- Raspundem la intrebarile dvs. specifice legate de aplicatie

- Evaluam cum va poate ajuta aplicatia noastra